Layer Cake Mousse Framboise
Hello everybody, it's John, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Layer cake mousse framboise. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Layer cake mousse framboise is one of the most popular of current trending foods on earth. It's easy, it is quick, it tastes yummy. It's enjoyed by millions daily. Layer cake mousse framboise is something that I have loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Layer cake mousse framboise, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Layer cake mousse framboise delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Layer cake mousse framboise is 15 parts. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have Layer cake mousse framboise using 20 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.
Pour l'anniversaire de la maman d'une amie, j'ai réalisé un layer cake mousse framboise.
Les roses sont en crème au beurre à la meringue suisse
Recette pour 15 parts : (moule 20cm de diamètre sur 7,6cm de haut)
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Layer cake mousse framboise:
- Génoise :
- 8 oeufs
- 200 g sucre
- 250 g farine
- 1 sachet de levure chimique
- Mousse framboise :
- 125 g purée de framboise
- 250 g crème liquide entière
- 25 g sucre
- 3,5 feuilles de gélatine (7g)
- CBMS (Crème au beurre à la Meringue Suisse) :
- 180 g beurre doux pommade (très ramolli mais pas fondu)(le sortir plusieurs heures avant)
- 90 g sucre
- 130 g blanc d'oeufs
- colorant
- glaçage coulant :
- 60 g chocolat blanc
- 4 cuillère à soupe crème liquide entière
- 40 g sucre glace
- colorant rose
Steps to make to make Layer cake mousse framboise
- Génoise :Montez les blancs en neige bien fermes. Ajoutez les jaunes et le sucre. Mélangez. Incorporer délicatement la farine et la levure chimique à l'aide d'une spatule. Mettre au four 50min à 160°C (Pensez à chemiser le moule)
- Mousse framboise :Faire ramollir la gélatine dans l'eau froide pendant 10min. Dans une casserole, faire chauffer la purée de framboise et le sucre et y ajoutez la gélatine essorée. Laissez tiédir à température ambiante. Montez votre crème liquide entière en chantilly et y ajoutez la purée de framboise tiède. Mélangez délicatement et réservez au frigo 30-45min.
- CBMS :Au bain marie, fouettez les blancs d'oeufs et le sucre ensemble jusqu'à ce que la préparation atteint les 55°c. Versez dans le robot et battre à vitesse forte pendant 10min. La meringue sera prête quand elle sera lisse, brillante, qu'elle forme un bec d'oiseau et qu'elle sera à température ambiante. Mettre le beurre très pommade morceaux par morceaux dans la meringue. Battre jusqu'à ce que l'aspect granuleux disparaisse. Mettre au frigo max 30min sinon conservé à température ambiante.
- Glaçage coulant : Au bain marie, faire fondre le chocolat blanc et la crème liquide entière. Hors du feu, ajoutez le sucre glace et le colorant. Laissez refroidir à 30°C avant de le couler.
- Montage :À l'aide d'un découpe génoise et d'un couteau coupez votre génoise en 3. Sur le premier disque de génoise, déposez un peu de purée de framboise et votre mousse. Répétez l'opération pour le 2ème étage et mettre votre dernier disque de génoise au dessus. Recouvrir généreusement de CBMS. Bien lisser !! et réservez au frais minimum 45min. Faire couler le glaçage.
- Décoration rose en crème au beurre : - Douille pétale de rose 103 Wilton - Douille feuille 352 Wilton
As your experience and confidence grows, you will certainly discover that you have much more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your personal preferences over time. Whether you wish to offer a recipe that uses less or more components or is a little bit basically zesty, you can make straightforward modifications to attain this goal. Simply put, begin making your recipes in a timely manner. When it comes to standard food preparation skills for newbies you do not require to learn them however just if you master some basic food preparation techniques.
This isn't a full guide to quick and also easy lunch dishes yet its great something to chew on. With any luck this will get your creative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your household without doing too many square meals on your journey.
So that's going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Super Quick Homemade Layer cake mousse framboise. Thanks so much for your time. I am confident you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!